Menu

Contact hebben met personen die ook een onvervulde kinderwens hebben of een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan, kan zinvol zijn. Lotgenoten kunnen ervaringen uitwisselen, naar mekaar luisteren, informatie doorgeven, emotionele steun bieden, …

Er zijn verschillende mogelijkheden om in contact te komen met lotgenoten:

  • De Verdwaalde Ooievaar: een organisatie door en voor personen die vruchtbaarheidsproblemen hebben of een vruchtbaarheidsbehandeling ondergaan. De Verdwaalde Ooievaar heeft een actief forum waarop je vragen kunt stellen en ervaringen uitwisselen. Het is ook mogelijk om via email contact op te nemen met de organisatie en soms organiseert De Verdwaalde Ooievaar ook bijeenkomsten.
  • Via sociale media kun je ook in contact komen met lotgenoten, er bestaan verschillende groepen op Facebook en Instagram. Sommige zijn ‘gespecialiseerd’ in specifieke behandelingen of situaties. Via de zoekfuncties van Facebook en Instagram vind je misschien een groep waarbij je kunt aansluiten.
  • Donorfamilies: een organisatie van en voor ouders die beroep deden op een eicel- of spermadonor om hun kinderwens te vervullen. Ook als je een vruchtbaarheidsbehandeling met een donor overweegt, kun je met Donorfamilies contact opnemen als je vragen hebt.

Op deze website zijn heel wat verhalen van lotgenoten te vinden.

De Verdwaalde Ooievaar bracht twee boeken uit met verhalen van lotgenoten:

  • Kinderwens met omwegen
  • De verdwaalde ooievaar, als zwanger worden niet (meteen) lukt